AML

Ny avtale for Stacc: – Styrket vår posisjon som leverandør i flere nordiske land

Stacc signerer nå en langvarig AML-avtale med det skandinaviske selskapet OKQ8.

Leder for antihvitvaskingsteamet i Stacc, Philip Røer.
Publisert Sist oppdatert

Det norske fintech-selskapet Stacc har inngått en langsiktig avtale med OKQ8 om leveranse av en løsning som skal effektivisere antihvitvaskingsarbeidet knyttet til onboarding- og kredittprosessen og løpende due diligence, skriver partene i en pressemelding.

OKQ8 driver 1000 servicestasjoner i Sverige og Danmark, i tillegg til å ha sin egen bank.

Ifølge avtalen skal Stacc levere automatisert, brukervennlig og digital kredittprosess, som skal ivareta sikkerhet og etterlevelse, samt støtte til bankens kredittbeslutninger. 

– Vi er glade for å inngå denne avtalen med OKQ8 for leveranser i Sverige og Danmark og ser frem til et langsiktig samarbeid. Stacc har spesialisert seg på compliance og prosessautomatisering knyttet til AML og KYC og det er gledelig å oppleve at vi de siste årene har styrket vår posisjon som leverandør i flere nordiske land, sier leder for antihvitvaskingsteamet i Stacc, Phillip Røer.

Stacc skal levere løsningen som en skybasert SaaS-tjeneste basert på partnerskap med Orange Business og Microsoft Azure. Løsningen er allerede i produksjon i Sverige, og planen er å lansere den nye løsningen i Danmark første kvartal 2025 i følge selskapet.

– Vårt mål med den nye løsningen var å etablere en felles og compliant onboardingløsning for hele kortområdet i OKQ8 og Q8, både på privat- og bedriftsområdet i Sverige og Danmark. Stacc AML og KYC management har vist seg å være en velfungerende løsning for vårt formål. Stacc har også vist omfattende kompetanse hos deres konsulenter som støtter oss på daglig basis, sier leder for digitale produkter Johan Gabrielsen hos OKQ8.