BETALING

Økning i Vipps-ran: – Vi har flere tiltak på blokka

Vipps ser nå på ulike tiltak i egen teknologi for å bekjempe det nye samfunnsproblemet «Vipps-ran».

Caroline Lunde, kommunikasjonssjef i Vipps
Publisert

Ran ved bruk av Vipps har økt i omfang i Norge over de siste månedene, og det er spesielt blant unge at metoden er utbredt. 

VG skriver at det i helgen var fem tilfeller av det som er blitt kalt «Vipps-ran» bare på lørdag i Oslo, der ranere krever overføring via Vipps.

– Det som skjedde i helgen var en trist utvikling, så dette er noe vi i Vipps tar alvorlig, og vi ser på hva vi kan gjøre for å bremse utviklingen med vår teknologi, sier kommunikasjonssjef Caroline Lunde i Vipps til BankShift.

– Vi har flere tiltak på blokka, som vi ønsker å diskutere med politiet, legger hun til.

Flere har i diverse medier lurt på om problemet ikke kan være så enkelt som å utestenge kontoene det gjelder, ettersom at man har oversikt over kontoene og personene som mottar penger. Et tiltak som allerede blir benyttet, forteller Lunde.

– Vi vet alltid hvem som sender og hvem som mottar pengene, og dette er informasjon vi er pålagt å gi ut til politiet. Når vi ser at brukerne våre har brukt Vipps til kriminelle handlinger, så sperrer vi brukeren deres opptil ett år per tilfelle, avhengig av alvorlighetsgraden, sier Lunde.