BETALING

Skroter kjøp nå, betal senere-tjeneste måneder etter lansering

Apple snur og mener det ikke var tilstrekkelig etterspørsel etter tjenesten.

Apple Pay Later
Publisert

Apple har ifølge flere amerikanske medier bestemt seg for å stoppe tjenesten som ble lansert med iOS 16-oppdateringen, kjøp nå, betal senere-tjenesten som heter Apple Pay Later.

Tjenesten skulle gjøre det slik at kunder kunne betale i fire omganger over seks uker, på kjøp opp mot 1000 dollar. I en pressemelding skriver Apple at man nå bytter ut tjenesten med en annen form for kreditt.

– Senere i år vil man over hele verden få mulighet til å ta opp lån gjennom kreditt- og debitkort, så vel som utlånere, når man sjekker ut med Apple Pay. Med introduksjonen av disse nye, globale, betal i omganger-lånene, vil vi ikke lenger tilby Apple Pay Later i USA, sa en pressekontakt i Apple til CNBC.

Apple har tidligere uttalt at man nå satser tungt i finanstjenester, men stopper altså kjøp nå, betal senere-tjenesten kun måneder etter at man lanserte den i USA. Kunder som allerede har benyttet seg av tjenesten vil ikke bli berørt, oppgir Apple.

Årsaken CNBC får oppgitt er at Apple mente tilbudet ikke fungerte godt nok verden over, ettersom at kunder som ønsket å betale i omganger fikk dette tilbudet fra andre aktører, og dermed ikke ville bruke Apple Pay Later.