ANTIHVITVASK

Storebrand og Strise inngår storavtale på AML-tjenester

Strise skal hjelpe hele tjenestespekteret til Storebrand med å automatisere løsningene for antihvitvaskingsarbeidet.

Daglig leder Strise, Marit Rødevand.
Publisert

Storebrand inngår en storavtale med Strise for å effektivisere sine antihvitvask-prosesser. Strise skal integrere automatiseringsløsninger for antihvitvask på tvers av Storebrand sin kundeportefølje, inkludert bank, forsikring, pensjonsfond og kapitalforvaltning, oppgir selskapene i en pressemelding.

Avtalen omfatter i dag rundt 55.000 bedriftskunder og 2,2 millioner privatkunder.

– Å sikre en deal med en internasjonal finansaktør som Storebrand representerer en monumental prestasjon for Strise da vi jobber mot å bli den verdensledende aktøren innen AML-løsninger. Det er et vitnesbyrd om den utrolige innsatsen til teamet vårt, sier administrerende direktør Marit Rødevand i Strise.

– Storebrand sin forpliktelse til bærekraftig praksis samsvarer også perfekt med selskapets visjon om å utrydde økonomisk kriminalitet gjennom teknologi, og vi er glade for å samarbeide med en så stor institusjon, legger Rødevand til.

Utfordring med automatisering

I en nylig rapport publisert av PWC kom det frem at 38 prosent av respondentene mente antihvitvaskingsreglene er den største utfordringen finansinstitusjonene står overfor akkurat nå. Innen denne gruppen oppga en tredjedel at databehandling, datakvalitet og automatisering av manuelle prosesser som de mest betydelige utfordringene.

I samme rapport kom det og frem at nordiske banker er lengst frem i planene om å ta i bruk kunstig intelligens i kampen mot hvitvasking og økonomisk kriminalitet, og hele 94 prosent av respondentene planla å implementere KI i sine antihvitvaskprosesser.

– Storebrand har en viktig rolle i samfunnet med et bredt spekter av finansielle tjenester. Vår virksomhet er basert på tillit fra kundene og eierne våre. Vi er glade for å samarbeide med Strise, et steg som vil øke vår automatiske AML-prosess betydelig, sier Storebrands leder for antihvitvasking, Ine Solberg.

– Vi anerkjenner hvor viktig disse prosessene er for å strømlinje våre daglige operasjoner og for å kunne fortsette som en leder i å adoptere smarte, ledende teknologi. Strises innovative tilnærming og urokkelige innsats for perfeksjon resonerer perfekt med våre strategiske mål med å bekjempe økonomisk kriminalitet, sier Solberg.