FINTECH

Svensk Dintero-konkurrent skal vokse i Norge - henter 50 millioner kroner

Qliro satser på både utsatt betaling og «checkout»-systemer, og har nylig ansatt en tidligere Klarna-topp som sjef for ekspansjon inn i Norge. Nå har selskapet sikret frisk finansiering.

Jens Koldenhof Rygg.
Publisert Sist oppdatert

Emisjonen til det svenske selskapet ble utvidet fra 40 til 50 millioner svenske kroner grunnet stor interesse i kapitalmarkedet, opplyser Qliro i en pressemelding. Både eksisterende og nye aksjonærer har satset penger.

BankShift har tidligere omtalt selskapets ambisjoner både innen utsatt betaling, såkalt BNPL (Buy Now Pay Later), og checkout-løsninger. Dermed konkurrerer de både med kjemper som Klarna og den norske fintech-raketten Dintero, som selv har gått andre veien og ekspandert inn i Sverige. 

For få uker siden ble det klart at Qliro hadde ansatt Jens Koldenhof Rygg som landssjef i Norge. Han har omfattende erfaring fra lederposisjoner i Klarna, og kom fra stillingen som Norge-sjef i  betalingsselskapet Avarda. 

Ifølge pressemeldingen skal pengene gå til skalering, inkludert på det norske markedet. 

– Men ny kapital trapper vi opp tempoet for å bygge en ledende europeisk aktør innen betalingsløsninger, med global rekkevidde, sier daglig leder Christoffer Rutgersson i Qliro i meldingen.