PENGEGAVER

Tjente 2,7 millioner kroner på digitalt gavepapir

Vipps satte nye rekorder på julaften i år.

Kommunikasjonssjef Caroline Lunde i Vipps.
Publisert

Vipps registrerte 341.600 transaksjoner som ble sendt som julegaver gjennom appen på julaften, oppgir Vipps i en pressemelding. Det vil si at sender av pengene betalte for å «pakke inn» gaven. 

Vipps tar betalt åtte kroner for at man kan tidsstyre og pakke inn en overføring mellom familie og venner. Det betyr at Vipps tjente 2.732.800 kroner på sitt digitale gavepapir på julaften, om alle som sendte en gave var over 15 år. Ifølge Vipps sine nettsider er gavepapiret gratis om man er under 15 år.

Videre skriver Vipps i meldingen at det var rekordmange transaksjoner 24. desember. 1,5 millioner transaksjoner skjedde gjennom døgnet, og nordmenn vippset mer enn 1,5 milliarder kroner til hverandre gjennom dagen. 

Til sammenligning ble det i 2022 vippset 1,3 milliarder kroner til venner og kjære, fordelt på 1,4 millioner betalinger. 327 000 av betalingene ble da sendt med digitalt gavepapir og konfetti.

– Midt i desember var 14 000 digitale pengegaver forhåndsprogrammert til å sendes på julaften. Antallet endte altså til slutt på 341 600, så det er tydelig at flertallet av pengegavene ble pakket inn etter hvert som siste innspurt nærmet seg, sier kommunikasjonssjef Caroline Lunde i Vipps.