GJELDSTJENESTE

Vil kreve 20 millioner kroner av Kredinor

Flere gründerselskap sier til avisen DN at de vil kreve et betydelig pengebeløp av inkassoselskapet Kredinor, etter hva de mener er brudd på god forretningsskikk.

Ny og midlertidig konsernsjef i Kredinor, Rolf Eek-Johansen. Innfelt: Einka-gründer Inga Tomasdottir
Publisert

I mars 2023 lanserte Kredinor tjenesten «Kan». En tjeneste som skal gjøre det enklere for brukere å få oversikt over sin økonomi. Planen var at bedrifter skulle betale for tjenesten slik at ansatte kunne få oversikt.

I utviklingen av tjenesten skal Kredinor ha vært i kontakt med flere gründere med produkter rettet mot gjeldsoversikt, som gikk ut på det samme konseptet. Gründerne hevder til DN at tjenesten til Kredinor har så mange likhetstrekk med deres planer og produkter, at «dette er ran på høylys dag». Det skal dreie seg om fire gründere.

– Kredinor hadde brukt designelementer og funksjoner, som en økonomisk helseskala, som jeg mener er unikt for vårt konsept. Det er så grovt at vi ikke kan la det ligge. En burde i det minste kunne forvente gjensidig lojalitet etter deling av forretningshemmeligheter. Vi er villige til å forfølge denne saken juridisk dersom Kredinor ikke kommer oss i møte, sier Inga Tomasdottir i Einka Økonomi.

Gründerne som er involvert sendte et brev til styret i Kredinor i september, men Kredinor avviste alle krav kort tid senere. Gründerne skal ha sendt et nytt brev, der de krever 19,6 millioner kroner, uten å ha fått svar.

Til DN sier kommunikasjonsdirektør i Kredinor, Jon Berge, at påstandene er grunnløse.

I desember kom også den nokså overraskende beskjeden om at administrerende direktør Klaus-Anders Nysteen hadde fått spørsmål av styret om han kunne gå på dagen, noe han gjorde.

I børsmeldingen ble det pekt på svake resultater som årsak til endringene. Nysteen holdt også ansvaret som en finansdirketør ville holdt i Kredinor.

– Styret vil at Kredinor fortsetter og styrker sin posisjon som markedsledende innen gjeldsbetjening. Vi har som mål å sikre fortsatt vekst for selskapet innenfor kjernevirksomheten, som er inkasso. Samtidig vil styret foreta en evaluering av øvrige inntektssegmenter. Når Kredinor nå gjør disse endringene mener styret at det er riktig å finne en ny leder til å ta Kredinor videre, sa styreleder Sverre Gjessing i børsmeldingen.