SBANKEN

DNB: – De sentrale funksjonene vil være på plass

Sbanken-konseptet skal fortsatt skal ha løsningene som konkurrentene ser til, ifølge DNB, men storbanken er sparsommelig med detaljene.

Julia Caroline Stelzer Pettersen er kommunikasjonsrådgiver med ansvar for Sbanken.
Publisert

Tirsdag ble det sendt ut beskjed til kundene av Sbanken, som er et konsept under DNB etter fjorårets oppkjøp, at de må belage seg på store endringer. Blant annet opphører nettbanken å eksistere, mens appen - som har vært blant bransjens best likte, byttes ut. 

Det har ikke lykkes Bankshift å få representanter fra banken i tale om saken, men vi er tilsendt et skriftlig svar.

– Utviklingen har lenge pekt i retning av å gjøre appen til navet for tjenestene, hele 80 prosent av påloggingene til Sbanken er allerede gjennom appen, påpeker Julia Stelzer Pettersen, som er kommunikasjonsrådgiver i DNB og Sbanken-konseptet.

Fra og med 27. mars får Sbanken-konseptet og DNB felles teknisk plattform, opplyser hun.

– Og de tekniske endringene som gjøres da er en anledning til å rendyrke appen som plattform for kundene i Sbanken-konseptet. 

Hun vedgår at det er en stor endring for de som bruker nettbanken.

– Som jo alltid har vært utrolig godt likt og en standard andre har strukket seg etter. Det er helt naturlig at det kommer reaksjoner, og ambisjonen er definitivt at Sbanken-konseptet fortsatt skal ha løsningene som konkurrentene ser til.

I skrivet til kundene går det frem at Sbanken heretter skal være en ren mobilbank. Det skrives også at noen tjenester ikke kommer til å være tilgjengelig ved lansering.

– «Hele banken i lommen» har vært et viktig prinsipp for Sbanken så lenge vi har hatt en app. Dermed er det en selvfølge for oss at alt skal kunne fikses fra mobilen, raskt og enkelt. Bygging av den nye appen er et kontinuerlig prosjekt som på ingen måte skal avsluttes idet appen er lansert. De sentrale funksjonene vil være på plass, men vi har mye på kartet videre utover i 2024, skriver Stelzer Pettersen.

Hva de sentrale funksjonene innebærer, vites ikke, ei heller hva som står på DNB-kartet, men en Finshift-analyse har sett nærmere på saken: