KARRIERE

Forlater Finance Innovation for banksatsing

Det er med blandede følelser Bent Gjendem slutter i fintech-klyngen.

Fintech-festivalens far slutter. Bent Gjendem bytter klynge med bank.
Publisert Sist oppdatert

Bent Gjendem blir administrerende direktør i den nye banksatsingen Heder Bank. Dermed forlater han stillingen som leder for fintechklyngen NCE Finance Innovation.

–  Det er med veldig blandede følelser jeg forlater Finance Innovation. Jeg er utrolig glad i teamet. Det har vært utrolig interessant og gøy å jobbe med bransjen, myndigheter, samarbeidspartnere og ikke minst Norway Fintech Festival, sier Gjendem til BankShift.

Har satt fart på klyngen 

Styreleder Anders Skjævestad beklager at klyngen mister sin daglige leder.

– Han har virkelig satt fart på Finance Innovation etter pandemien. Vi har hatt god utvikling på medlemssiden og fintech-festivalen har jo vært en kjempesuksess og er selvfinansierende allerede på andre forsøk, sier Skjævestad, som gjerne kunne skulle ha beholdt Gjendem litt lenger.

Anders Skjævestad, styreleder i Finance Innovation og divisjonsdirektør i DNB

Venter på svar om ny midler

Akkurat nå befinner seg Finance Innovation i en limbo-situasjon.  Ved nyttår mistet klyngen det årlige tilskuddet på fem millioner kroner fra Innovasjon Norge. Da var de første fem årenes tildeling over. Noen mulighet til å søke nye midler fantes ikke på det tidspunktet.

Årsaken: Næringsdepartementet har jobbet med en revisjon av hele klyngeprogrammet på grunn av endringer i EU. Den ble påbegynt høsten 2022, men ble ikke klar før utpå vårparten i år slik at søknadsfristen for nye midler ble satt til 21. juni. 

Dette arbeidet har påvirket flere av de drøyt 20 klyngene i samarbeidsprogrammet Norwegian Innovation Clusters (NIC). Alle klynger som har vært i behov av nye penger har vært til intervju hos Innovasjon Norge og venter nå på en tilbakemelding om det blir nye penger. Den er ventet å komme i løpet av oktober.

– Påvirker Bent Gjendems avgang den prosessen?

– Nei, ikke i det hele tatt. Han vil fortsatt være sjef når vi får beskjed, sier Skjævestad, men legger til at styret har påbegynt arbeidet med hvordan Bent Gjendem skal erstattes.

– Betyr det at dere har noen i søkelyset allerede?

– Nei, det er å ta i. Vi vurderer hvordan vi skal gå fram og hva slags profil vi ønsker. Så kommer vi til å avvente konklusjonen på søknadsprosessen før vi går videre, sier styrelederen og fortsetter:

–  Personen som skal overta må jo vite hva som er mandatet og omfanget på jobben. 

Gjendem regner med at han ikke vil kutte alle bånd med klyngen, selv om han nå blir bankdirektør igjen:    

– Jeg var jo med og startet klyngen og har vært daglig leder i to år. Det er ikke slik at jeg kommer til å forlate Finance Innovation-univserset, selv om jeg ikke lenger vil være daglig leder.