FUSJON

Forskjell i spareavtalene før fusjon: – Vi ønsker at vi tar med det beste fra hver bank

Spareavtalene til Sparebanken Vest gir en rabatt til de ansatte på 30 prosent, mens avtalens til Sør gir en avtale på 20 prosent. Det er ikke avklart hvilke avtale de ansatte får i den fusjonerte banken.

Hovedtillitsvalgt i Sparebanken Vest, Stig Standal Taule og hovedtillitsvalgt i Sparebanken Sør, Hans Arthur Frigstad.
Publisert

I mai fusjonerer Sparebanken Vest og Sparebanken Sør. De to bankene har forskjellig spareavtaler. Vest tilbyr de ansatte egenkapitalbevis i banken med 30 prosent rabatt og tre års bindingstid, mens Sør tilbyr sine ansatte 20 prosent rabatt og to års bindingstid. Hvordan den nye avtalen blir, er ikke avklart.

– Spareprogrammet er ønsket fra både arbeidstakersiden og arbeidsgiversiden. Forskning viser at bedrifter der arbeidstakerne eier en del av bedriften, gjør det bedre enn bedrifter der de ansatte ikke har eierinteresser. Så jeg er rimelig sikker på at det blir en spareavtale, sier hovedtillitsvalgt i Sparebanken Vest, Stig Standal Taule, til BankShift.

– Er det forventninger om at dere skal beholde avtalen som er i Vest?

– Nei, vi bygger en helt ny bank. Men det er klart at vi ønsker at vi tar med det beste fra hver bank, svarer Standal Taule.

Han forklarer at spareprogrammet er populært i banken. Ifølge en oversikt BankShift har gjennomført, så deltar rundt 77 prosent av de ansatte i Vest i spareprogrammet og rundt 66 prosent i Sør. I en mail forklarer konserndirektør for mennesker og kommunikasjon i Sparebanken Sør, Eva Kvelland, at rundt 85 prosent av de ansatte er eiere i banken. Hovedtillitsvalgt i Sør, Hans Arthur Frigstad, bekrefter at spareprogrammet er populært.

– Det har vært et poeng fra ledelsens side at de ansatte skal ha en eierinteresse i banken, og det gir ansatte en mulighet for å ta del i den verdiskapningen de er med å genererer, sier Frigstad til BankShift.

– Hvilke forventninger har dere til den nye spareavtalen i Sparebanken Norge?

– Banken fusjoneres 2. mai og det er opp til styret i den nye banken å lande på en spareavtale. Men jeg går ut fra at representantene for de ansatte i styret blir hørt i saken, svarer Frigstad.