STRUKTURENDRING

Har fått garantert etablering av eierandelkapital - nå er den vedtatt

Flekkefjord Sparebank ønsker å etablere eierandelkapital ved utstedelse av egenkapitalbevis, for første gang i bankens nesten 200 år lange historie.

Administrerende banksjef i Flekkefjord Sparebank, Heidi Nag Flikka.
Publisert Sist oppdatert

Styret i Flekkefjord Sparebank kom med forslaget om etablering av eierandelskapital ved utstedelse av egenkapitalbevis gjennom en garantert emisjon, 29 februar. Torsdag kveld vedtok generalforsamlingen i banken dette.

– Vi har en vekststrategi. Vi vil forbli en selvstendig sparebank, og å bli en litt større bank er viktig med tanke på at vi er avhengig av å drive lønnsomt. I tillegg spiller kravene fra myndighetene inn, og teknologiutviklingen, naturligvis, sier administrerende banksjef Heidi Nag Flikka til BankShift.

Det skal etableres eierandelskapital ved utstedelse av 1.500.000 egenkapitalbevis, hvert pålydende 100 kroner og til tegningskurs 108,50 kroner. Det er etablert et garantikonsortium som sikrer fulltegning av beløpet i emisjonen med bruttoproveny på 162,75 millioner kroner.

Nag Flikka kunne fortelle til BankShift i februar at det var samarbeidsbanker, samt nasjonale og lokale investorer som står for garantien i emisjonen. De største bankene i Frende-alliansen, Sparebanken Vest, Sparebanken Sør og Sparebanken Øst, har ikke ønsket å kommentere om de står som garantist.

I forbindelse med førstegangsutstedelsen planlegger Flekkefjord Sparebank å søkeom opptak til handel av egenkapitalbevisene på Euronext Growth Oslo.