KARRIERE

Heder Bank kaprer Stacc X-gründere 

De var tidlig inne i både Skandiabanken og Bulder. Nå skal Marius Hauken og Robin Sandborg fra Stacc X sørge for at nye Heder Bank leverer brukeropplevelser i verdensklasse.

Marius Hauken (t.h.) gründer og partner i Stacc X tar med seg medgründer Robin Sandborg og flytter til nye Heder Bank.
Publisert Sist oppdatert

– Dette var en unik mulighet som det ikke var mulig å si nei til. Å få være med helt fra starten og definere brukeropplevelsen til en bank skjer ikke ofte. 

Det sier Marius Hauken, som i dag er partner og gründer i Stacc X, som er designdelen av det det bergenske bankteknologi-selskapet Stacc.

Nå blir han CXO - eller sjef for brukeropplevelser,  i nye Heder Banktidligere Mybank. Med seg får han kollega og medgründer av Stacc X, Robin Sandborg, som får ansvar for frontend-utviklingen.

– Robin og jeg har jobbet sammen i snart 15 år, så når han også ble med, ble valget veldig lett, sier Hauken til BankShift.

Ble kjent i Skandiabanken

Før Stacc X var begge i Skandiabanken, der de også ble kjent med Heder Banks nye sjef, Bent Gjendem. Hauken forteller at Gjendem på sett og vis var den som førte ham inn i bank- og finansverdenen. 

– Vi var sentrale bidragsytere i UX-miljøet i Skandiabanken i perioden da den gikk fra  «svarte» Skandiabanken til den «grønne», responsive Skandiabanken, som folk flest tenker på.  Muligheten til å ta opp igjen noen av prinsippene som vi jobbet etter i den tiden, i en ny og moderne variant, er noe vi gleder oss ekstremt mye til i arbeidet med Heder bank, forteller Hauken.

Fornøyd med ansettelsene

Bent Gjendem er ikke uventet veldig fornøyd med rekrutteringene.

– Vi mener alvor når vi sier at vi skal byggert en brukervennlig digitalbank der supre digitale løsninger møter gunstig rente, sier Gjendem til BankShift.  

Det Marius Hauken ikke vet om funksjonalitet i mobilbanker, er nesten ikke verdt å vite. I fjor reiste han rundt i Skandinavia sammen med Ivan Lé Hjelmeland fra Shortcut, å fortalte om funnene de gjort etter å ha testen samtlige 140 bank-apper i Norge, Sverige og Danmark.

Bygget første versjon av Bulder

Etter noen år som konsulent i Skandiabanken startet han Stacc X sammen med Sandborg og Espen Sæverud, og var med og bygget den aller første versjonen av Bulder i tillegg til oppdrag for en rekke ulike norske banker.

– Etter så mange år som konsulent skal det bli utrolig gøy å få jobbe med et prosjekt over lenger tid, og være den som faktisk bestemmer over hvordan ting skal se ut, sier Hauken.

–  Skal dere ta opp kampen med Bulder om være best på brukervennlighet?

– Målet vårt er jo egentlig bare å lage brukeropplevelse i verdensklasse, så får vi se hva resultatet av det blir. Men å være tett på kundene og gjennomføre hyppige brukertester er noe vi absolutt blir viktig også for oss.

Hauken og Sandborg begynner i sine nye jobber allerede neste uke. 

Bergen var riktig valg

For Heder Bank er rekrutteringene en bekreftelse på at valget om å flytte hovedkontoret til Bergen var riktig. Det ble for øvrig formelt besluttet sammen navnebytte og rollebesettelse på en generalforsamling i banken denne uken. 

–  Bergen har det beste teknologimiljøet på bank i Norge, sier Gjendem og gjentar sin uttalelse  i BankShift for et par uker siden.

– Det er her vi kan finne nøkkelpersoner som Marius og Robin.