KAPITALHENTING

Lunar henter penger – for tredje gang i år

Den danske nisjebanken har nok en gang hentet penger fra eksisterende investorer. Tredje gang etter banken tapte rettssaken mot Instabank-aksjonærene.

Gründer og administrerende direktør Ken Villum Klausen i Lunar.
Publisert

For tredje gang i år har Lunar hentet penger fra investorene sine, skriver danske Børsen.

I en epost til avisen bekrefter den danske nisjebanken at man nå henter 37 millioner danske kroner, nesten 60 millioner norske kroner.

– Vi kan bekrefte at Lunar har gjennomført en kapitalinnhenting blant eksisterende investorer. I Lunar henter vi løpende kapital som ledd i vår fortsatte vekstreise, så dette er et naturlig skritt. Vi er glade for den store oppslutningen fra våre investorer på reisen mot å bygge den beste dagligdagsbanken i Norden, skriver presseansvarlig Gitte Nordstrøm.

I etterdønningene av rettssaken mot aksjonærene i Instabank, der Lunar ble dømt til å betale over 600 millioner kroner, er det altså tredje gang den danske banken henter penger. 

Like etter rettssaken hentet Lunar 300 millioner kroner, som var øremerket vekst. Siden har barnken også hentet 180 millioner kroner, før man nå henter drøyt 60 millioner kroner.

Lunar har måttet utarbeide en kapitalplan som skulle godkjennes av det danske Finanstilsynet etter rettssaken, som banken fikk grønt lys på i mars i år. Det er ikke allmenn kjent hva denne planen har gått ut på, annet enn å styrke kapitalen i selskapet.