BANK
Reiseglade nordmenn gir Lunar bonuseffekt på SAS-samarbeid
Debetkort med Eurobonus-poeng var et produkt som falt i smak hos norske bankkunder. Mest gledende for Lunar er nok at nesten 40 prosent er beredt til å betale ekstra for ytterligere reisefordeler.

Den danske utfordrerbanken Lunar traff åpenbart en nerve med
lanseringen av Skandinavias første debetkort koblet til flyselskapet SAS’ lojalitetsprogram
Eurobonus.
Drøyt en uke etter lanseringen har Lunar fått tusenvis av nye kunder i Danmark, Norge og Sverige, forteller bankens kommersielle direktør og talsmann for Norge, Mats Persson Bergius.
– Samlet har vi ikke langt igjen før vi passerer 10.000 nye Lunar-kunder, men for hvert enkelt land vil det ta lenger tid å nå den grensen, sier Bergius til BankShift.
Sterk respons
Til tross for at Norge er det klart minste markedet, med i underkant av 100.000 kunder av totalt cirka 950.000 kunder, skiller nordmenn seg ut i denne lanseringen.
– Norge stikker seg ut i vår statistikk. Vi har fått klart best respons der, sier han.
Bergius kan også glede seg over at de nye kundene, særlig de norske, er beredt til å betale litt ekstra for seg.
Lunar tilbyr fire ulike abonnementstyper. Det billigste er Light som er gratis og gir kunden en hverdagskonto med fire prosent rente på innskudd opp til én million kroner, et digitalt debetkort og verktøy for å utføre dagligbankoppgavene. For disse kundene koster Eurobonus-tillegget 49 kroner i måneden.
Dyrest er Unlimited som koster 169 kroner i måneden. Her er Eurobonus-debetkortet inkludert. Inngår gjør også et fysisk debetkort i metall, utvidet reiseforsikring og null valutagebyr ved betaling med kort i utlandet.
Norsk betalingsvilje
– Nesten 40 prosent av våre nye norske kunder har valgt Unlimited-pakken vår, sier Bergius.
Han legger til at trenden blant svenske og danske kunder drar i den samme retningen, men at den er langt fra like markant som i Norge.
For en bank som, i hvert fall i privatmarkedet, har en forretningsmodell som mest minner om et SaaS-selskap, med gjentakende inntekter som en vesentlig del av inntjeningen, er slike tall naturligvis godt nytt.
– Jeg tror kombinasjonen av et debetkort med alle fordelene som du vanligvis får med et kredittkort, men uten problemene som kan følge med dem, er et tilbud som har et interessant potensial, sier Bergius og fortsetter:
– At vi også tilbyr Apple Pay på toppen av det, bidrar bare til å forsterke det tilbudet.