STYRINGSRENTEN

– Rentemarkedet tror ikke på Norges Bank

Sjeføkonom Kyrre M. Knudsen mener det er stor forskjell på hva markedet og Norges Bank ser.

Sjeføkonom i SR-Bank, Kyrre M. Knudsen.
Publisert

Torsdag overrasket Norges Bank ved å heve styringsrenten til 4,5 prosent. Flere banker har gått ut og ment at Norges Bank tok feil, og at banken derfor ikke kom til å heve renten.

Men det var ikke bare rentehevingen som overrasket. Norges Bank signaliserte også at renten vil holde seg på 4,5 prosent langt ut på høsten 2024.

Rentemarkedet hadde allerede priset inn en rentetopp før Norges Bank hevet renten torsdag. Rentemarkedet viser også at man ikke tror at renten skal ligge så høyt i så lang tid.

– Hvis Norges Bank får rett, så er det en veldig stor forskjell fra hva markedet mener. Markedet forventet fire kutt neste år, men hvis Norges Bank venter helt til høsten blir det en stor forskjell, sa sjeføkonom Kyrre M. Knudsen i Sparebank 1 SR-Bank til BankShift.

Markedsforventinger til styringsrenten lagt ut av Kyrre M. Knudsen.

Han mener det første kuttet i renten vil komme før sommeren. Og på sin Linkedin-profil legger sjeføkonomen ut et bilde som skal vise hva rentemarkedet forventer fremover.

– Rentemarkedet tror ikke på Norges Bank og priser inn markert nedgang til 2,75 prosent om litt over ett år, sier Knudsen.

– Det blir et spennende år.