INKASSO

Sparebank 1 Gruppens inkassoselskap i pluss for første gang siden fusjonen

For første gang på to år går Kredinor i pluss.

Administrerende direktør Rolf Eek-Johansen i Kredinor.
Publisert

Kredinor, som er ei 68,6 prosent av Sparebank 1 Gruppen, endte andre kvartal med en liten pluss etter skatt på 1,7 millioner kroner, opp fra - 42 millioner kroner i samme kvartal i år, det skriver inkassoselskapet i kvartalsrapporten.

– Det er tilfredsstillende å se det første kvartalet siden fusjonen i 2022 med pluss på bunnlinjen, uttaler administrerende direktør i Kredinor,  Rolf Eek-Johansen, i en børsmelding som følger kvartalsrapporten.

Kredinor fusjonerte med  Modhi i 2022.

Tidligere i år kom det frem at inkassoselskapet Kredinor tok opp et kriselån hos sin eier, Sparebank 1, der renten på lånet lå på 17,5 prosent. Lånet var et pik-lån, som betydde at Sparebank 1 konverterte lånet til aksjer ved utløpt låneavtale. Lånet er nå innfridd og eierfordelingen i Kredinor er avklart i andre kvartal, med Sparebank 1 Gruppens andel på 68,64 prosent og Kredinorstiftelsen med 31,36 prosent.

Skriver opp portefølje

I fjor ble verdien på Kredinor nedskrevet og den hadde en negativ resultateffekt på Sparebank 1 Gruppen sitt mor- og konsernresultat på 769 millioner kroner for 2023. 

I børsmeldingen skriver inkassoselskapet at en av årsakene til fremgangen på inntektssiden, er at den viktige indikatoren collection performance fortsatt er god. Den var på 106,2 prosent i andre kvartal 2024, mot 96,3 i andre kvartal 2023. Porteføljer ble skrevet opp med 19,1, millioner kroner.

Trukket ned av netto finansposter

Den totale inntjeningen til Kredinor var på 406,5 millioner kroner for andre kvartal. Etter driftskostnader var inntjeningen på 103,4 millioner kroner. Men netto finansposter var på -101,7 millioner kroner og gjorde at overskuddet ble moderat.