SAMARBEID

Storebrand signerer avtalen med Kron

I dag signerer styret i Storebrand Bank den felles fusjonsplanen for innfusjonering av det norske fintech-selskapet Kron.

Camilla Leikvoll, konserndirektør PM i Storebrand og adm. dir. i Storebrand Bank, Christine Schibsted, head of engineering og Jarle Holm leder for strategi og digital produkt i PM i Storebrand.
Publisert

I dag signerer styret i Storebrand Bank  den felles fusjonsplanen for innfusjonering av det norske fintech-selskapet Kron.

Investeringsplattformen Kron gikk med et stort underskudd i fjor, men administrerende direktør i Storebrand Bank,  Camilla Leikvoll, sa den gang at det var gjort store investeringer før tjenesten skal fusjoneres med personmarkedet i banken. Banken har omstrukturert hele sin personmarkedsdivisjon og gjør en digital storsatsing der Kron spiller en helt sentral rolle.

– Storebrand har hatt en sterk vekst de siste årene, men mye av det har vært drevet av rådgiverbasert salg av både bank- og forsikringstjenester. Nå ønsker vi å ta Krons evne til å levere engasjerende digitale kundeopplevelser innen sparing og bruke den på alle deler av personmarkedet, sa Leikvoll til BankShift i et intervju i januar.

– Du kan si at vi skal ta «superkreftene» og implementere dem på hele personmarkedet, ikke bare for Kron.

Fusjonen gjennomføres som ledd i oppfyllelsen av de regulatoriske forutsetninger som ble stilt ved oppkjøpet av Kron, og forventes gjennomført i fjerde kvartal 2024. Fusjonen er betinget av regulatoriske godkjennelser fra det Finanstilsynet. 

LES OGSÅ: