RESULTAT

Resultatet til Fremtind gjorde et byks i andre kvartal

Resultatet til Fremtind hoppet fra et tap på 19 millioner kroner i andre kvartal i fjor til et overskudd på 495 millioner kroner i år.

Konsernsjef i Fremtind, Hege Toft Karlsen.
Publisert Sist oppdatert

I forbindelse med kvartalspresentasjonen til DNB ble deler av Fremtinds resultat for første halvår 2024 rapportert. BankShift lagde en oversikt over hva eierbankene fikk av overskuddet. Nå har forsikringsselskapet kommet med kvartalsresultater. I andre kvartal leverte de et resultat før skatt på 495 millioner kroner opp fra -19 millioner kroner i fjor, det skriver Fremtind i en pressemelding.

– Mens starten på året var krevende, har vi i andre kvartal hatt få naturhendelser og færre storskader enn i samme kvartal i fjor. For andre kvartal ga dette en forbedret skadeprosent fra året før på 4,1 prosentpoeng, uttaler konsernsjef i Fremtind, Hege Toft Karlsen, i pressemeldingen.

Combined ratio per første halvår ble 97,7 prosent mot 96,1 prosent i tilsvarende periode i 2023. Skadeprosenten utgjorde 77,5 prosent (72,8). Økning er i hovedsak drevet av ekstremværet tidlig på året. Kostnadsprosenten for halvåret ble 20,2 prosent (23,3).

I sommer godkjente Finanstilsynet sammenslåingen av Fremtind Forsikring AS og Eika Forsikring AS. Som trinn én ble de to forsikringsvirksomhetene 1. juli søsterselskaper i det nyopprettede holdingselskapet Fremtind Holding. Neste steg er fusjon av de to søsterselskapene. Det vil etter planen skje 1. oktober. 

– Arbeidet med å sikre en vellykket fusjon står høyt på agendaen vår fremover, herunder realisering av synergier og god ivaretakelse av alle ansatte. Samtidig skal vi ivareta kunder og samarbeidspartnere med samme høye kvalitet som i dag, uttaler Toft Karlsen.