EKSKLUSIVT

Slik skal Rogaland Sparebank sjarmere rogalendingene

Denne uken blir Rogaland Sparebank til – her kan du se bankens reklamefilm en dag før den slippes.  

Publisert Sist oppdatert

Torsdag 1. august fusjonerer Sandnes Sparebank med Hjelmeland Sparebank og blir til Rogaland Sparebank. Samme dag slipper de en reklamevideo som skal introdusere den nye banken for lokalbefolkningen. I filmen vises rogalendinger i situasjoner alle kan kjenne seg igjen i. Digital markedsfører i banken, Marit Tesdal, forklarer at det var viktig for banken å gjenskape situasjoner alle rogalendinger kunne kjenne seg igjen i.

– Vi skal være lokalbanken for hele Rogaland. Vi unngikk de store landemerkene som Prekestolen, Lysefjorden og vågen i Stavanger. I stedet skapte vi nære situasjoner som er lett å leve seg inn i for alle rogalendinger. Det var også viktig for oss å finne vanlige folk som kunne delta i reklamen og det brukte vi mye tid på å finne, sier Tesdal.

Banken har ikke helt klart å holde seg unna alle de kjente landemerkene i Rogaland, for Kjeragbolten er en av de 38 stedene der reklamefilmen er spilt inn. Resten av lokasjonene er fra hele Sandnes, Stavanger og Ryfylke, som er dekningsområdet til den fusjonerte banken, det forklarer direktør for kundeopplevelser, Lene Nordahl.

– Det skal være steder og situasjoner som rogalendinger kjenner seg igjen i. For eksempel så er det mange her som har vært med på å grille i regnværet, derfor var det naturlig å ta med. Vi har spilt mye på humor, smiler Nordahl.

Filmen er laget i samarbeid med  reklamebyrået Fasett.